Ducati je originalnim Hypermotard 950 konceptom osvojio prvo mjesto na Concorso d'Eleganza Villa d'Este .

Originalni Hypermotard 950 je osvojio nagradu "Concept Bikes: novi dizajn i prototipovi po proizvođačima i u kategoriji neovisnih"

Konceptni motocikl koji je u cjelosti dizajniran u Centro Stile Ducati postigao je veliki uspjeh u javnosti i na društvenim mrežama

To je još jedna važna nagrada za stil i dizajn Ducatija koja slijedi nagradu Red Dot Award koju je nedavno osvojio Diavel 1260

Borgo Panigale (Bologna, Italija), 27. svibnja 2019. - Originalna verzija Hypermotarda 950 osvojila je prvo mjesto u kategoriji '' Motocikli: novi dizajn i prototipovi po proizvođačima i neovisnima '' na prestižnoj izložbi u vili Concorso d'Eleganza d ' Este u Cernobbiu na jezeru Como.

Konceptni motocikl, dizajniran od strane Centro Stile Ducati, još više naglašava lagani i agresivni karakter Hypermotarda 950 zahvaljujući ekstremnim proporcijama i kompaktnom prednjem svjetlu u full led tehnologiji. Dvostruka osobnost ovog motocikla, koji kombinira trkaći karakter s onim urbanog ratnika, naglašena je tehničkim detaljima inspiriranim MotoGP-om i grafičkim dizajnom inspiriranim urbanim grafitima.

Glasovanje žirija u Ville d'Este potvrđeno je velikim uspjehom i pozornošću koji je Ducati prototip osvojio na društvenim mrežama, dobivši tisuće korisnika u samo nekoliko sati na Instagramu i Facebook stranicama tvrtke.

"Oduševljen sam uspjehom kojeg je dobio konceptni motocikl koji smo predstavili, a koji slijedi nedavno dobivenu nagradu  Red Dot za Diavel 1260", komentirao je Andrea Ferraresi, direktor Centro Stile Ducati. „Stilski koncepti su korisni i za predstavljanje novih elemenata, u ovom slučaju posebno za grafički dizajn, i za procjenu reakcija kupaca. Izuzetno smo zadovoljni uspjehom na društvenim mrežama. S obzirom na važnost i pažnju koju posvećujemo stilu, koji je jedna od temeljnih vrijednosti naše tvrtke, osvajanje nagrada u ovakvim slučajevima čini nas uvijek iznimno ponosnima. ”

Concorso d'Eleganza Villa d'Este, prvi put organiziran 1929. godine, pokrenut je kako bi se proslavila ljepota povijesnih automobila i motocikala, a danas je najekskluzivniji međunarodni natječaj bogate tradicije. Kategorija „Konceptni automobili i prototipovi“ uvedena je 2002. godine, zajedno s kategorijama rezerviranim za vozila iz prošlosti, kako bi se otvorio prozor u budućnost sektora automobila i motocikala.